Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Nagykonyhai és éttermi tűzoltó rendszer

Teljeskörű szolgáltatás!

Vállaljuk konyhai és éttermi tűzoltó rendszerek tervezését, kivitelezését és karbantartását is! Amennyiben felkeltettük érdeklődését kérje ajánlatunkat!

Cikkszám: FS-KP275-1
Elérhetőség: Előrendelhető

Termékleírás

Nagykonyhai és éttermi tűzoltó rendszer

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló 54/2014 (XII.5.) BM rendelet 14. melléklete alapján azokban az olajat, zsiradékot felhasználó, feldolgozó nagykonyhákban, ahol az egy csoportba telepített, vagy egy elszívóernyő alá telepített készülékek összteljesítménye meghaladja az 50 kW teljesítményt, úgy ezekben a konyhákban beépített nagykonyhai oltóberendezés létesítése kötelező.

Az általunk forgalmazott rendszer egy mechanikusan vagy elektromosan működtetett, de automatikus érzékelésre és indításra is alkalmas fixen szerelt csővezetékkel és szórófejekkel ellátott tűzoltó berendezés. Feladata a főző- és sütő eszközök védelme, beleértve a különféle típusú sütőket, rostélyokat, főzőlapokat, grillsütőket, stb., valamint az elszívó ernyők és szellőző vezetékek tüzeinek észlelése és gyors, megbízható módon való eloltása egy speciálisan erre a célra kifejlesztett folyékony oltóanyag segítségével, mely könnyedén feltakarítható, így a rendszer és az érintett konyha akár 2-3 órán belül újra üzemeltethető.

Kétfajta megoldást kínál a nagykonyhai berendezések védelmének kielégítésére.

Berendezésspecifikus megoldás

A berendezésspecifikus megoldás olyan készülék-specifikus védelmet nyújt, amely általában alacsonyabb induló költséget jelent. Ez a rendszer ideális választás olyan kereskedelmi konyhákban, ahol a készülék elhelyezése rögzített, például gyorséttermi hálózatokban, alkalmi éttermekben, tengerjáró hajókon és iskolai kávézókban.

Zóna védelem

A zónavédelmi rendszer nagyobb rugalmasságot biztosít azáltal, hogy lehetővé teszi a konyhai készülékek újrakonfigurálását, áthelyezését, anélkül, hogy el kellene mozgatni a rendszer szórófejeit. A zónavédelmi rendszer alkalmazkodóképessége miatt ez a legköltséghatékonyabb választás a rendszer élettartama alatt. A KP-ZD rendszert fine dining éttermek, kulináris iskolák, katonai létesítmények, szállodák és kórházak szem előtt tartásával tervezték.

Az oltó rendszer független minden külső áramforrástól, önmagában, mechanikusan képes érzékelni és eloltani a tüzet!

A beépített nagykonyhai oltóberendezés az év minden napján készenlétben áll, hogy megóvja konyháját az esetleges tűzesetektől! 

Tulajdonságok, előnyök
  • Versenyképes árképzés és költséghatékony alkatrészek
  • Az oltóanyag nem korrodálja a rozsdamentes acélt készülékeket
  • UL 300 és NFPA előírásoknak megfelel
  • Töltött, tárolt nyomástartó palackok
  • Új telepítésre vagy utólagos kiépítésre tervezték
  • Maximális hatóanyag kibocsátás kevesebb fúvókával
  • Berendezésspecifikus vagy zónavédelmi lefedettség
  • Mechanikus, pneumatikus vagy elektromos érzékelő lehetőségek
  • A robusztus kézi oltásindító kialakítása csökkenti a véletlenszerű indítást
  • Kompatibilis az épület tűzjelző központjával és más tűzvédelmi berendezésekkel

 

Szabványok, jóváhagyások
  • UL szabvány szerint minősítve 
  • A rendszer megfelel az NFPA17a és NFPA96 szabványoknak
  • CE jelöléssel rendelkezik

Keresés